sayang korang...

Saturday, October 1, 2011

jauh hati~~wat je la ape ko suke..

ada satu quote mengatakan, "jika sorang lelaki mahukan sesuatu, mereka akan berusaha bermati-matian untuk dapatkannya...tapi bila perempuan merasakan jika mereka berusaha bermati-matian pun, tapi mereka takkan dapat nya, mereka akan berlalu pergi" ....okey aku dah rasakan perkara ni berlaku kepada aku...bhaaa kamu boleh cakap la aku ni mudah mengalah la, pengecut, tak mahu berdepan dengan kenyataan, tapi ini lah yang sebenarnya terjadi bila korang dah rasa JAUH HATI....






tanda2 yang korang dah jauh hati ngan seseorang..

1. tiada excitement timbul dalam diri korang bila dia sms/call/ajak korang jumpa..malah rasa something yang menyucuk2 d hati seakan2 untuk 'rejection' tentang perkara tu..


2. mengelak dari bercakap tentang soal hati dan perasaan sebab takut hati akan terluka..


3. balas sms/jawab call lambat2...taip pun sekerat 2 ayat je..sebenarnya tak mau balas langsung pun tapi sekadar jaga hati dia ja..


4. lebih sanggup off fon supaya tak terima mesej dari dia secara 'direct' ( membiarkan diri dia tertanya2 kenapa mesej tak delivered)


5.terasa ada sedikit tension bila terima mesej/call dari dia. 


6. mula membayangkan kehidupan tanpa dirinya..


7. ada no tepon lain tapi korang sorokkan perkara tu dari dia..


8. hantar mesej RQ 1 ngan dia, sebagai tanda kononya korang takde credit da..sedangkan dah tak mau mesej ngan dia..(khas untuk pengguna CELCOM, hehehehe)


9. korang lebih gembira mesej ngan orang lain berbanding dia..


10. banyak alasan bila dia tanya kenapa korang lambat balas/tak balas langsung..


11. rasa kehidupan lebih tenang tanpa dirinya, seperti bebanan dah hilang dari tanggungan..


12. ada SOMEONE NEW yang buat hati korang terus lari pecut menjauh dari dia, hahai! kejamnya!







2 comments:

  1. semuanya betul! 100 markah untuk anda.. HAHA

    ReplyDelete
  2. hehehehe ada pengalaman yg sma jugak ke? hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...